The Via Vallonia is Ready!!

06/04/2014 11:54

The Via Vallonia is ready!!  After finishing the Pelgrimspad 2 it was logical to continue on the next section, running from Maastricht in the Netherlands to Rocroi in the North of France. It functions as a sort of Pelgrimspad 3.

It follows parts of the Via Mosana, the Via Monastica and the GR 654, but avoids some of the
sections that are hard or tedious to follow. It does follow the Meuse River for some kilometers but also takes you through the Belgian countryside.

The Via Vallonia with its 217 kilometer is shorter than the combination of the other Trails and has the advantage that you only need one guide for this section. In Rocroi it connects to the Via
Campaniensis or GR 654. The guide on the Via Vallonia is available in English and Dutch.

De Via Vallonia is klaar!! Nadat de Engelstalige gidsen over het Pelgrimspad klaar waren was het logisch om verder te gaan met de volgde traject: van Maastricht naar Rocroi in het noorden van Frankrijk. De Route functioneert als een soort Pelgrimspad 3.

De Route volgt delen van de Via Mosana, de Via Monastica en de GR 654, maar vermijd enkele van de moeilijk te volgen onderdelen. Voor een deel volgt het de Maas maar gaat grotendeels door het Belgische platteland.

Met 217  kilometer is de Via Vallonia korter dan de combinatie van de andere Routes en heeft als voordeel dat voor dit traject maar één boekje nodig is. In Rocroi sluit de Route aan op de Via Campaniensis of de GR 654. De Via Vallonia is in het Nederlands en Engels verkrijgbaar.


Search site

Contact

WalkingTrails of the World 5 Meiplein 11
6701 DW
Wageningen
the Netherlands
0031651591471